Näin suosikkimme bifidobakteeri syntyi

Näin suosikkimme bifidobakteeri syntyi

Vastasyntynyt vauva innoitti meitä oman upean bakteerikantamme luomisessa

1980-luku
Tutkijat löytävät bifidobakteereja vastasyntyneiden lasten vatsasta.
Niitä ei ole kaikilla vauvoilla... ainoastaan imetetyillä. Näillä vauvoilla näyttäisi esiintyvän vähemmän ruoansulatuksen häiriöitä.

Syntyy mullistava idea: maailman ensimmäinen terveysvaikutteinen jogurtti.
Bifidobakteerien hyödyllisten vaikutusten inspiroimana tutkijamme päättivät yhdistää ne perinteisiin jogurttibakteerikantoihin.

Tutkimme ja teemme testejä parhaan bifidobakteerikannan löytämiseksi.
Kattavissa tutkimuksissa ja in vitro -analyyseissä käymme läpi satoja eri bakteerikantoja, jotta näkisimme mitkä niistä kasvavat ja selviytyvät maidossa.

1985
Heureka! Parhaiden bifidobakteerikantojen esittely.
Kasvatamme maidossa viihtyvän bakteerikantojen yhdistelmän. Bifidobakteerit säilyvät elävinä koko matkan ruoansulatuskanavassa kuljettaen hyviä bakteereja suolistoon.

Ups… bifidobakteerimme eivät kuitenkaan kestä jogurtin valmistusprosessin lämpöä. Jogurtin perinteinen 43°C hapatuslämpötila on liian korkea ja olosuhteet liian happamat, jotta bifidobakteerimme selviytyisivät.

Tarvitaan uusi lähestymistapa hapattamiseen.
Luomme täydelliset kasvuolosuhteet bifidobakteereille. Kehitämme erityisen yhdistelmän eläviä jogurttihapatteita, jotka voivat toimia hitaammin ja alemmissa lämpötiloissa.

1987
Activia jogurtti on valmis
Hitaamman kahdeksan tunnin fermentoinnin ja hellävaraisen 37°C lämpötilan avulla saamme aikaan maultaan ainutlaatuisen miedon ja koostumukseltaan pehmeän jogurtin, joka sisältää neljä miljardia elävää bifidobakteeria.

2000
Activia pääsee bakteerien kunniagalleriaan
Ainutlaatuinen bakteerikantojen yhdistelmämme rekisteröidään maailmankuulun Pasteur-instituutin bakteerikantojen kokoelmaan.

2019 –
Olemme maailman suosituin jogurttimerkki
Suoliston terveyden edistäminen on intohimomme ja se innostaa meitä yhä enemmän. Olemme keskittäneet viimeiset 30 vuotta osaamistamme siihen, että vatsasta huolehtiminen olisi herkullista ja helppoa.

Hyvinvointi alkaa sisältä.