37° lämpötilassa tapahtuu ihmeitä

37°C lämpötilassa tapahtuu ihmeitä

Tuo pehmeä koostumus. Ja mieto maku. Ne miljardit elävät bifidobakteerit. Activia jogurtti ei olisi ainutlaatuista, jos emme olisi jatkaneet tuotekehitystämme…

25°C – aurinkoisen päivän hapan löytö
Maailman ensimmäinen jogurtti keksittiin luultavasti sattumalta noin 10 000 vuotta ennen ajanlaskun alkua, kun kulhollinen tuoretta maitoa happani auringonpaisteessa.
Tämä luonnollinen fermentoituminen tekee maidosta kiinteämpää ja happamampaa, pysäyttäen samalla huonojen bakteerien kehittymisen.

43°C – kuumat paikat... ja vähän viileämmätkin
Maailman ensimmäinen nykyaikainen jogurtti syntyi Danonen keittiössä vuonna 1919.
Vuosisatojen ajan jogurttia oli hapatettu 43°C lämpötilassa hyvin happamissa olosuhteissa. Se sopi toisille bakteereille, mutta ei bifidobakteerille. Elävät bifidobakteerit viihtyvät ihmisen kehonlämmössä ja hieman viileämmässä, vähemmän happamassa ja maultaan miedommassa jogurtissa. Haasteenamme oli siis löytää raikkaampi ja maistuvampi tapa hapattaa maitoa, jotta voisimme säilyttää nämä ainutlaatuiset bakteerit elävinä.

37°C – kehonlämpö varmistuu täydelliseksi lämpötilaksi
Ensimmäinen eläviä bifidobakteereja sisältävä Activia jogurtti kehitettiin vuonna 1986.
Vuosien tutkimustyön perusteella vaihdoimme perinteisen jogurttihapatteen neljään huolella valituun bakteerikantaan. Näitä hyödyntämällä hapattaminen onnistui viileämmässä ja vähemmän happamassa 37°C lämpötilassa. Onnistuimme luomaan olosuhteet, joissa elävät bifidobakteerimme viihtyvät ja joissa jogurtistamme tulee koostumukseltaan pehmeää ja maultaan miedompaa. Maitohappobakteerit auttavat ruoansulatusta hajottamaan joitakin ruoka-aineita, joihin ruoansulatus ei muuten pysty*.



*Elävät viljelmät jogurtissa tai hapatetussa maidossa parantavat tuotteen laktoosin pilkkoutumista ihmisillä, joilla on laktoosin pilkkoutumiseen liittyviä vaikeuksia.

Syö monipuolisesti ja tasapainoisesti ja noudata terveellisiä elämäntapoja.