You are here!!


Viisi vinkkiä veden maustamiseen

On tärkeää pitää kosteustasapainoa yllä, mutta tavallinen vesi voi joskus tuntua tylsältä vaihtoehdolta. Päivän suositeltu vesimäärä on helpompi nauttia veden makua vaihtelemalla! Tässä on viisi suosikkireseptiämme veden maustamiseen.

Motivaatiota aamuun: sitrusta ja kurkkua

Aloita päivä raikkaalla maustetulla vedellä, niin heräät kunnolla. Viipaloi kurkkua (jätä vähän illan kasvonaamiota varten) ja lisää viipaleet kannulliseen kylmää vettä. Purista sekaan muutama pisara sitruunan mehua ja leikkaa loppu sitruuna lohkoiksi, jotka lisäät veteen. Kurkun viileä aromi täydentää hienosti sitruunan luonnollista happamuutta. Voit myös käyttää limeä, appelsiinia tai greippiä – kaikki sitrushedelmät sopivat, joten valitse suosikkisi!

Ruoansulatusta lounaan jälkeen: marjoja ja minttua

Mintulla tiedetään olevan ruoansulatusta parantavia vaikutuksia, joten se sopii hienosti aterian jälkeen. Tummat marjat, kuten mustikat ja vadelmat sisältävät paljon antioksidantteja. Lisäksi ne tuovat veteen makeaa hedelmäisyyttä*. Eihän kukaan enää tarvitse jälkiruokaa? Muista hieroa mintun lehtiä hieman ja puristaa marjoja kevyesti ennen kuin lisäät ne veteen – siten saat enemmän makua. Jos teet sekoituksen valmiiksi aamulla, vesi on maustunut todella hyväksi lounaaseen mennessä.

Iltapäivän auringossa: inkivääriä, päärynää ja vaniljaa

Tämä makuyhdistelmä on todella upea: hedelmäistä päärynää, mausteista inkivääriä ja makeaa vaniljaa. Suosittelemme tätä sekoitusta aurinkoisen päivän juomaksi ystävien seurassa. Maku pysyy vedessä jopa viikon, joten koskaan ei tarvitse miettiä tuliko tehtyä liikaa. Ja makuihin pätee sama kuin niin monessa muussakin asiassa: more is more!

Makeannälkään: kirsikoita ja limeä

Tämä makean ja hedelmäisen makuinen sekoitus hemmottelee makunystyröitä. Kirsikat sisältävät luonnonsokeria ja limen sitrussävyt luovat veteen miellyttävän jälkimaun. Voit sitä paitsi säästää hedelmät kun vesi on juotu, ja käyttää ne ravitsevaan smoothieen. Kirsikka ja lime sopivat loistavasti yhteen muidenkin juomien kanssa!

Treenien jälkeen: kurkkua, limeä ja minttua

Voit palkita itsesi kovien treenien jälkeen maistuvalla juomalla, jossa on kurkkua, limeä ja minttua. Voit myös korvata kurkun vesimelonilla, jos tosiaan aiot säästää kurkun kasvonaamioon! Molemmat hedelmät (kyllä, kurkku on itse asiassa hedelmä) ovat tunnettuja siitä, että ne poistavat kehosta kuona-aineita. Minttu ja lime auttavat ruoansulatuksessa ja rentouttavat jäykkiä lihaksia**. Jos haluat veteen reilusti makua, jätä sekoitus maustumaan jääkaappiin yön yli.

Mitä sinä sekoitat mieluiten maustettuun veteen?

SAATAT PITÄÄ MYÖS
Terveelliset elämäntavat