You are here!!


Näin näytät potentiaalisi töissä

On hienoa, jos kollegat ja asiakkaat arvostavat työtäsi, mutta lisäksi on tärkeää, että he näkevät myös potentiaalisi. Kun potentiaalisi huomataan, pääset etenemään urallasi ja huomaat varmasti itsekin saavasi uutta motivaatiota!

Ole läsnä

On tärkeää olla läsnä – sekä fyysisesti että henkisesti. Tämä ei koske pelkästään kokouksia vaan kaikkea työhön liittyvää keskustelua. Jos sinut on pyydetty mukaan kokoukseen, joka ei koske sinua suoraan, kannattaa silti mennä paikalle. Läsnäolosi huomataan ja sitä arvostetaan. Haasta itsesi kommentoimaan ainakin kerran. Vaikka kysyisit vain yksinkertaisen kysymyksen tai täydentäisit jonkun toisen sanomaa, osoitat olevasi kiinnostunut ja osallinen. Kollegasi huomaavat sen varmasti (tietoisesti tai tiedostamatta).

Seuraa kehitystä

On tärkeää seurata säännöllisesti asioiden kehitystä ja projektien etenemistä. Ensinnäkin siksi, että jos asiakas tai kollega ei ole tyytyväinen johonkin tekemääsi asiaan, saat tietää heti ja voit korjata asian ennen kuin siitä tulee ongelma. Ja vaikka kaikki sujuisikin hyvin, kysymyksesi antaa asiakkaalle tai kollegalle muistutuksen siitä, että hoidat työsi hyvin ja tehokkaasti.

Ajattele positiivisesti

Myönteinen ajattelu voi joskus tuntua vaikealta, mutta pystyn tähän”-asenne vaikuttaa monella tavalla. Kollegoistasi on mukavampaa tehdä töitä kanssasi ja huomaat itsekin myönteisen ajattelun voiman.

Näytä johtajuustaitosi

"On tosiasia, että johtajuus ei ole kiinni teknologiasta – vaan ihmisistä." (Bob Burg) Johtajuudessa on todellakin kyse toimimisesta ihmisten kanssa. Näytä diplomaattiset taitosi ja anna neuvoja nuoremmille kollegoille. Kun toimit roolimallina, saavutat varmasti kunnioitusta ja kollegasi huomaavat vaivannäkösi ja luonnolliset taipumuksesi johtamiseen.

Panosta yhteistyöhön

Johtajuustaidot ovat tärkeitä, kun puhutaan potentiaalin näyttämisessä töissä. On kuitenkin vähintään yhtä tärkeää näyttää, miten hyvin teet yhteistyötä toisten kanssa. Kuuntele toisten mielipiteitä ja vältä kielteisen kritiikin antamista. Onnittele kollegoita heidän onnistumisistaan aina kun se on mahdollista – se jää heille mieleen.

Käytä luovuutta

Jos olet luonnostaan luova ja kekseliäs, varmista, että kollegasikin huomaavat sen! Kun ilmenee ongelmia, käytä tilaisuus hyväksesi ja näytä taitosi ongelmanratkaisussa. Joskus on hyvä etsiä totutusta poikkeavia ratkaisuja. Luovuus hankalista tilanteista selviämisessä jää toisille mieleen. Voit antaa luovia ehdotuksia työtapojen tehostamisesta tai tiettyjen prosessien parantamisesta. Kun autat helpottamaan kaikkien arkea, kollegasi huomaavat luovan potentiaalisi ja arvostavat sitä.

SAATAT PITÄÄ MYÖS
Terveelliset elämäntavat