You are here!!


Musiikki vaikuttaa kehoon ja mieleen

Olipa kyseessä klassinen musiikki, jazz, EMD tai rock, musiikilla on monia myönteisiä vaikutuksia. Musiikkityylistä riippuen se voi rauhoittaa tai innostaa. Musiikin sanotaan usein hivelevän sielua. Nyt on todistettu, että musiikki todellakin auttaa luomaan sisäistä harmoniaa. Se auttaa rauhoittumaan päivän kiireistä, poistaa jännitystä ja vähentää stressiä. Hidastempoinen musiikki vaikuttaa myönteisesti sydämen sykkeeseen ja rauhoittaa hengitystä. Kiireisen työpäivän jälkeen tekee todella hyvää rentoutua musiikkia kuunnellen kotimatkalla tai kotiin saavuttua.

Musiikki kohentaa mielialaa

Musiikki voi piristää, kun olet huonolla tuulella tai lohduttaa, kun olet surullinen. Musiikin kuuntelusta saamamme nautinto lisää aivojen mielihyvähormonin dopamiinin tuotantoa. Tällä hormonilla aivot säätelevät tunteitamme ja saavat olomme tuntumaan iloisemmalta. Jos teinisi väittää, että R&B-musiikki saa hänet tuntemaan itsensä voittamattomaksi, se on oikeastaan totta. Varsinkin bassoäänet luovat voiman tunnetta ja musiikin on todettu parantavan itseluottamusta*. Musiikin kuuntelu juoksulenkillä voi saada unohtamaan lihaskivut ja selviytymään ponnisteluista helpommin.

Musiikki antaa lisätehoa

Riippumatta siitä mikä musiikki tempaa sinut mukaansa, rytmillä on innostava ja energiaa antava vaikutus. Se antaa myös rohkeutta ja puhtia tehtävistä selviytymiseen. Miellyttävä melodia on loistava apuväline keskittymiseen – mielellään instrumentaalina, koska sanat voivat häiritä. Joillekin siihen tarkoitukseen toimii klassinen, toisille moderni jazz. Musiikin kuuntelu töissä voi olla hyvä tapa vaimentaa häiriötekijöitä, kuten läheisiä keskusteluja. Voit keskittyä paremmin ja tehdä tehtäväsi tehokkaammin.

SAATAT PITÄÄ MYÖS
Terveelliset elämäntavat