You are here!!


Mistä saat sisäistä voimaa?

Päivät voivat joskus tuntua loputtoman pitkiltä, kun yrittää tasapainotella työtä, perhettä ja sosiaalista elämää. Vastoinkäymisiä kohdatessaan jotkut murtuvat, mutta toiset pystyvät säilyttämään myönteisen asenteen kaikesta huolimatta. Mikä sellaisten supernaisten salaisuus on? Onko se kenties synnynnäistä? Onko siihen joitakin taikakeinoja? Ei, he ovat vain oppineet käyttämään omaa sisäistä voimaansa kohdatakseen haasteet, ollakseen positiivisia ja toimiakseen ennakoivasti. Mutta hyvä uutinen on se, että jokaisella meistä on piilevä kyky luoda positiivista energiaa.

Ole avoin uusille asioille

Meillä on jokaisella omia tapojamme rentoutua – ehkä tanssiminen, luonnossa kävely tai kokkaaminen. Mutta kun arkeen liittyy monenlaisten velvollisuuksien hoitamista, on helppo unohtaa varata aikaa arjen pienille iloille. Siksi on erittäin tärkeää löytää elämään parempi tasapaino ja alkaa taas tehdä mukavia asioita.

Joskus on helppo tietää mitä todellakin haluaisi tehdä, esimerkiksi viettää enemmän aikaa läheistensä kanssa tai päästää höyryjä punttisalilla. Mielen pitäminen avoimena uusille asioille on myös hyväksi. Voit kokeilla jotakin uutta vaikka joka viikko. Ennemmin tai myöhemmin löydät jotakin, joka tuo iloa ja energiaa päiviisi. Ja mikä sen parempaa, jos se tarjoaa myös onnistumisen elämyksiä.

Hiljennä itsekritiikki

Myönteisimmätkin ihmiset käyvät joskus sisäistä kriittistä monologia. Omaa mieltä on mahdoton saada täysin tyhjäksi. Toisaalta on monia tapoja, joilla voi kääntää oman ajattelunsa myönteisempään suuntaan. Yritä asettaa asiat perspektiiviinsä: Ehkä tyttäresi sai huonon numeron kokeista, mutta hän pärjää useimmiten koulussa erinomaisesti. Sitä paitsi saat ehkä tilaisuuden keskustella tyttäresi kanssa kokeen mielenkiintoisesta aihealueesta.

Suunnittele yhteistä ajanviettoa

Ajanvietto läheisimpien kanssa on yksi parhaista tavoista ladata sisäistä energiaa. Ehkä yhteiseen aikaan kannattaa panostaa hieman enemmän? Suunnittele joka viikko sopiva hetki kahdenkeskiselle illalliselle kumppanisi kanssa. Tai vie teinisi ostoksille tai yhteiselle lenkille. Myös muunlaiset kohtaamiset voivat antaa energiaa: liity mukaan ympäristöjärjestöön tai auta humanitaarisessa projektissa. Kun ympäröit itsesi inspiroivilla ihmisillä, saat ihan varmasti lisää sisäistä voimaa.

SAATAT PITÄÄ MYÖS
Terveelliset elämäntavat