You are here!!


Lukijan tarina: Pienet asiat luovat merkitystä elämään

Louise on 43-vuotias aktiivinen journalisti ja yksinhuoltajaäiti. Hänestä on tärkeää viettää aikaa ystävien kanssa, mutta myös olla osallisena tyttärensä elämässä. Alla on hänen tarinansa.

”Ymmärsin elämäni olevan niin kiireistä, etten enää pystynyt nauttimaan hyvistä asioista. Tulin johtopäätökseen, että jotakin tärkeää puuttui. Siksi aloin toimia järjestelmällisemmin. Aloin myös hemmotella itseäni pienillä asioilla, jotka auttoivat pääsemään tasapainoon ja nauttimaan elämästä. Nautin nykyään esimerkiksi hyvästä ruoasta. Se voi olla hyvinkin yksinkertaista, mutta haluan syödä jotakin hyvänmakuista, enkä aina vain napata jotakin mukaan kiireessä. En myöskään noudata tiukkoja dieettejä. Löydän aikaa tehdä asioita, joista nautin. Tai voin vain olla tekemättä mitään – sen sijaan, että täyttäisin kalenterin menoilla miettimättä lainkaan mitkä asiat ovat minulle hyväksi tai mistä pidän. Kun haluan ostaa jotakin, unelmoin siitä ensin pitkään ja valmistaudun sen hankkimiseen. Siten nautin enemmän hetkestä, jolloin saan sen vihdoin itselleni.

Olen myös oppinut miten tärkeää on tyhjentää mieli ajatuksista, kuunnella vain hiljaisuutta ja ottaa vastaan mitä elämällä on tarjota. Osaan paremmin arvostaa kaikkea ympärilläni, voin olla tietoinen kaikesta ja valita asiat, joiden ajattelemiseen käytän aikaa.

Voin valita mitä musiikkia haluan kuunnella, käydä läpi vaatteeni ja valita mitkä niistä säilytän. Voin myös päättää itse mihin puheluihin vastaan ja mihin en. Samoin sähköposteista päätän itse mitä haluan lukea nyt ja mitä myöhemmin. Valitsen myös itse keiden kanssa todella haluan viettää aikaani. Kun saan luotua tilaa kaikille pienille tärkeille asioille arjessani, tunnen oloni vahvemmaksi. Juuri ne pienet asiat luovat elämälle merkitystä.”

SAATAT PITÄÄ MYÖS
Terveelliset elämäntavat