You are here!!


Lukijan tarina: Arki järjestykseen

Veronique on 50-vuotias yritysjohtaja digialan startup-yrityksessä. Hänellä on kolme lasta – 16-, 18- ja 20-vuotiaat. Perheen ja työn lisäksi hänellä on tavoitteena saada aikaa itselleen. Alla on hänen tarinansa.

” Minulla on vaativa kokopäiväinen työ, puoliso ja kolme lasta. Minulla ei oikeastaan ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin pitää asiat järjestyksessä, jos en halua elämästä kaaosta. Suurin salaisuuteni on hyväksyä ajan ’hukkaaminen’, jos se auttaa säästämään aikaa myöhemmin. Olen oppinut, että tylsältä tuntuvat käyttöohjeet kannattaa lukea, koska siten ymmärrän paljon nopeammin miten uusi laite toimii. Kun tiedän miten se toimii, asiakastapaamisiin valmistautuminen käy puolta nopeammin ja itse keskustelut asiakkaan kanssa ovat sujuvampia. Jos luen ruokaohjeen alusta loppuun ennen kuin alan kokkaamaan, voin välttää harmeja ja turhautumista.

Ennen tehtävän aloittamista kysyn itseltäni, mitä haluan tehdä, miten aion sen tehdä ja miten paljon aikaa tarvitsen.

Näihin kysymyksiin vastaamiseksi täytyy ottaa huomioon miten paljon energiaa minulla sillä hetkellä on. Voin arvioida realistisesti miten nopeasti saisin tehtävän tehtyä, tai pitäisikö se ehkä siirtää sopivampaan hetkeen. Oma toimintatapani antaa varmuutta ja loppujen lopuksi paljon vapautta. Mitä paremmin organisoin asiat, sitä rauhallisemmin pystyn suhtautumaan asioihin. Siten on myös helpompi löytää aikaa odottamattomille asioille ja omille mukaville puuhille – tai ylellisille hetkille, jolloin ei tarvitse tehdä mitään.”

SAATAT PITÄÄ MYÖS
Terveelliset elämäntavat