You are here!!


Käytä luovuus hyväksesi

Jos sinulla riittää luovuutta luonnostaan, voit käyttää sitä hyväksesi sekä töissä että vapaa-ajalla. Se auttaa löytämään tavallisesta poikkeavia ratkaisuja hankaliinkin ongelmiin ja lisäämään oman leimasi kaikkeen mitä teet. Tässä on muutama vinkki siitä, miten voit käyttää luovuuttasi hyväksesi työssä ja vapaa-ajalla.

Luovuutta töissä

Ei ole parempaa paikkaa luovuuden käyttämiseen kuin työpaikka, sillä kollegasi ja asiakkaasi hyötyvät luovasta energiastasi!

Varmista, että työympäristösi tukee luovuutta. Valoisa ja mukava ympäristö auttaa päästämään luovuuden valloilleen. Pidä lyhyitä taukoja säännöllisesti, niin mielesi virkistyy ja ideat tulevat luonnostaan.

Jos tiukka deadline aiheuttaa paineita, laita puhelin hälyttämään ja laita sitten puhelin sivuun (ja kello pois ranteesta) ja kerro kollegoillesi tarvitsevasi hetken omaa aikaa. Kun et näe sekuntien tikittävän, eivätkä muut kurki olkapääsi yli, voit rentoutua ja päästää mielikuvituksen valloilleen.

Luovuutta vapaa-ajalla

Vapaa-ajalla voit todella antaa luovuuden ottaa vallan, kun et joudu keskittymään työasioihin. Kun sinulla on aikaa, kirjoita muistiin kymmenen erilaista luovaa ideaa. Ne voivat liittyä ihan mihin tahansa: ystävän syntymäpäiväjuhlien järjestämiseen tai vaikka paperiliittiemien käyttötapoihin. Se on hyvää lämmittelyä mielikuvituksellesi!

Uusien harrastusten kokeilu on myös loistava tapa saada luovuus esiin. Kun olet uusissa innostavissa tilanteissa, ajatuksesi joutuvat venymään uusiin ulottuvuuksiin. Voit kokeilla vaikkapa valokuvauskurssia, kitaransoiton opettelua tai haastavan ruokaohjeen toteuttamista.

Muutenkin kannattaa haastaa itsesi erilaisilla luovilla haasteilla, jotka saavat mielikuvituksen laukkaamaan. Onnistutko valmistamaan herkullisen illallisen vain viidestä raaka-aineesta? Pystytkö piirtämään jokaisen junassa tänään näkemäsi henkilön? Jos saisit kuvailla jokaista perheenjäsentäsi vain yhdellä sanalla, mikä se olisi? Tällaiset pienet pelit ja leikit auttavat keskittymään, muistamaan, kuvittelemaan ja ajattelemaan.

On myös tärkeää nukkua riittävästi joka yö, jotta mielesi pysyisi virkeänä ja luovuudelle otollisena. Jos nukut liian vähän, herätessä on vaikea keskittyä mihinkään, varsinkaan luoviin asioihin. Hyvät yöunet ja nestetasapainosta huolehtiminen ovat hyviä reseptejä luovuuden ylläpitämiseksi sekä työssä että vapaa-ajalla.

Saitko inspiraatiota? Nyt päästetään luovuus valloilleen!

SAATAT PITÄÄ MYÖS
Terveelliset elämäntavat