You are here!!


Activian historia

Activia on maailman suurin tuoreiden maitotuotteiden merkki, jonka taustalta löytyy yli 30 vuotta tutkimustyötä hapatteista ja jogurtin valmistusprosesseista. Miten tähän päästiin? Tutustu historiaamme aikajanan kautta.

  

1899

Henry Tissier, ranskalainen lastenlääkäri, löytää ensimmäisenä bifidobakteereja rintaruokittujen lasten suolistobakteerien joukosta.

 

1908

Élie Metchnikoff, Nobel-palkittu Pasteur-instituutin tutkija, havaitsee hapatettujen maitotuotteiden myönteiset terveysvaikutukset.

 

1919

Kuultuaan Élie Metchnikoffin tutkimustuloksista Isaac Carasso valmistaa ensimmäisen jogurttinsa hapatteen avulla ja myy sitä apteekeissa. Hän perustaa yrityksen nimeltään Danone. Yritys saa nimensä hänen poikansa ”pikku-Danielin” mukaan.

 

1929

Itse ”pikku-Daniel” Carasso perustaa 24-vuotiaana Danonen Ranskaan – mikä merkitsee yrityksemme tarinan varsinaista alkua.

 

1980-luku

1980-luvulla Danonen tutkijat kehittävät jogurttia, joka sisältää bifidobakteereja. 

 

1985

Monien kokeiden ja in vitro -testien jälkeen Danonen tutkijaryhmä tunnistaa bifidobakteerien kannan, joka pysyy elossa ja lisääntyy maidossa – omat ActiRegularis®-bifidobakteerimme. 

 

1986 

Kehitämme mullistavan prosessin ja bakteeriyhdistelmän, joiden avulla voimme luoda hapatettuja maitotuotteita, joissa ActiRegularis®-bifidobakteerit pysyvät elossa ja lisääntyvät. 

 

1987

Esittelemme Ranskassa Bio-tuotteet (Activia®-tuotteiden alkuperäinen nimi) vihreissä pakkauksissa –  ulkomuoto erottuu yhtä hyvin muista tuotteista kuin sisältökin. 

 

2000

ActiRegularis®-bifidobakteerit tallennetaan Ranskan kansalliseen bakteerikulttuurien ja mikro-organismien kokoelmaan maailmankuulussa Pasteur-instituutissa Pariisissa. Eristetylle bakteerikannalle annetaan tieteellinen nimi Bifidobacterium  lactis CNCM I-2494.

 

2006 

Oltuaan markkinoilla lähes 20 vuotta, tuotteemme saa maailmanlaajuiseksi tavaramerkikseen Activia®. 

 

Nykypäivä

Activia® on maailman suurin tuoreiden maitotuotteiden merkki*, jonka taustalta löytyy yli 30 vuotta tutkimustyötä hapatteista ja jogurtin valmistusprosesseista. 

*Pois lukien kauppaketjujen omat merkit. Lähde: Nielsen 2015

SAATAT PITÄÄ MYÖS
Terveelliset elämäntavat